Äntligen finns det ett sällskapsspel på temat värdelöst vetande!

"Det har det funnits länge", hävdar du kanske, och syftar då på alla dessa spelvarianter med en mängd kunskapsfrågor; men är det verkligen värdelöst vetande? Är det värdelöst vetande att drottning Kristina föddes år 1626? I så fall har större delen av skolundervisningen varit värdelöst vetande. För mig är "värdelöst vetande" detsamma som lustiga fakta som de allra flesta inte har någon användning av. Att de närvarande trodde att drottning Kristina var en pojke när hon föddes - det tycker jag är värdelöst vetande.

Vad går Magame ut på?

Det gäller att ta sig från spelplanens ytterkant till mittcirkeln. Det finns ingen tärning utan farten styr du själv genom att du kan höja eller sänka den när du svarar rätt på en fråga. Det är inte alltid bra att ha hög fart, för då kanske du missar upprutan och får snurra ett extravarv på samma nivå. Du måste också tänka på var du ställer dig annars kan andra spelare använda dig för att ta en genväg upp till nästa nivå.

Vad är det för frågor?

Frågorna är inom fem kategorier: "Citat", "Myter och skrock", "Roliga historier", "Ja eller nej" och "Klurigheter". Här är några exempel på "Ja eller nej"-frågor: "Är det sant att strutsen sticker huvudet i sanden när den vill gömma sig?", "Finns det kräkmedel i spriten som säljs på systembolaget?", "Ser ett nyfött barn upp-och-ner de första månaderna?". Ett exempel på en fråga inom kategorin "Myter och skrock": "Vad är det, enligt en envis skröna, som gör de bredbara margarinsorterna så lätta att bre på smörgåsen?"

Vad tycker de som har provat Magame?

"Roligt spel. Det liknar inget annat jag har provat."
Mattias Jacobsson, systemdesigner.
"Mycket roligare än vanliga frågespel."
Anna Jönsson, studerande.
"Ett mycket underhållande spel helt i klass med övriga frågespel. Speciellt roligt var det när man medvetet svarade fel för att förbättra sin position och sedan briljerade med det rätta svaret."
Peter Hansson, spelledare.

Var kostar Magame?

Beställer spelet gör du genom att sätta in 199 kronor på postgirokonto 623 77 70-0. Betalningsmottagare är Magazine Magnus. Detta belopp täcker även frakten.